Κεντρική arrow Ειδήσεις arrow ...λίγες σκέψεις...
Επιλογη Γλωσσας
Επιλογες
Κεντρική
Ειδήσεις
Ξενάγηση
Διαδρομές
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αναζήτηση
Επικοινωνία

 

 
...λίγες σκέψεις... Εκτύπωση E-mail
Ανοίγεις το ραδιόφωνο και βομβαρδίζεσαι από ηχορύπανση. Πατάς το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και ενημερώνεσαι για πολέμους, καταστροφές, φόνους, βιασμούς, διαφθορά και μίζες απατεώνων. Ξεφυλίζεις τις εφημερίδες και διαπιστώνεις πώς τα εκδοτικά συμφέροντα όταν συγκρούονται είναι αμείλικτα.

Μπαίνεις στους Λαβύρινθους του Ιντερνετ και ανατριχιάζεις με την διεθνή παιδεραστία που εξευτελίζει κάθε έννοια ανθρωπιάς και συναισθήματος. Πηγαίνεις το παιδί σου στο σχολείο και συνειδητοποιείς ότι η  δωρεάν παιδεία είναι ένα καλοστημένο παραμύθι όπου κυριαρχούν οι ακόρεστες ορέξεις των φροντιστηρίων.

Παρακολουθείς πλάνα από τη Βουλή και ντρέπεσαι που ακούς εκπροσώπους του λαού να αντιπαρατίθενται για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Κλείνεις τα μάτια,  τ’αυτιά  και το στόμα, μήπως και επιτύχεις τη χαλάρωση που τόσο έχεις ανάγκη και αμέσως  τ΄ ανοίγεις  έντρομος  απ' τη σκέψη ότι το Γκουαντανάμο δεν είναι μόνο στη Κούβα αλλά και στη ψυχή του καθενός.

Αποφασίζεις να δραστηριοποιηθείς για να ομορφύνεις τον κόσμο όπως πίστευες μικρός, και ...συνθλίβεσαι μόλις πληροφορείσαι πως ο ακτιβισμός είναι υπόθεση των κινημάτων που ανήκουν στα κόμματα και στις κυρίες των επιχειρηματιών. Δεν βαριέσαι... λες... όλο και κάπου θα φανώ χρήσιμος σε τούτο τον κόσμο. Παίρνεις μια βαθειά ανάσα  και στην εκπνοή συνειδητοποιείς πως τα χρόνια έχουν περάσει και η νεότητα αποτελεί παρελθόν.

Το χρονολόγιο της εποχής σου γράφει 2006 και το μόνο που μπορείς να υποθέσεις είναι πώς τίποτε δεν αλλάζει εκτός απ’ την επιφάνεια των πραγμάτων. Και τότε... ακούς μια μακρινή φωνή να φτάνει στα βάθη του μυαλού σου και η σκουριασμένη σου μηχανή ξαναπαίρνει εμπρός. Είναι του Χάρολντ Πίντερ, με το κορμί εξουθενωμένο απ’ τον καρκίνο, αλλά με το βλέμμα να έχει την οργή χιλίων εφήβων.

Δεν αξίζει λες να λιποψυχώ... υπάρχουν ακόμη λεβέντες σε τούτο τον κόσμο, υπάρχει ακόμη ελπίδα, υπάρχει ακόμη ομορφιά. Ναι ...υπάρχει ακόμη ομορφιά Θεέ μου. Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η φιλία, η ανιδιοτέλεια, η αξιοπρέπεια... αλλά και το ηλιοβασίλεμα, η Ανατολή, η μυγδαλιά που ανθίζει... όλα τα όμορφα αυτού του κόσμου είναι δικά μας.

Δεν τους τα χαρίζουμε... Έτος 2006... και τόσο επίκαιρος ο Άγγλος ποιητής Άλντους Χάξλεϋ: «Υπάρχει κάτι που μπορούμε ν' αλλάξουμε σε αυτόν το πλανήτη και αυτό δεν είναι άλλο από τον εαυτό μας».

Χρόνια πολλά και ευχάριστες αλλαγές σε όλους μας...

 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Copyright © 2006 - SAGA VILLAGE