Κεντρική arrow Ειδήσεις arrow Το δίκιο ενός χωριού
Επιλογη Γλωσσας
Επιλογες
Κεντρική
Ειδήσεις
Ξενάγηση
Διαδρομές
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αναζήτηση
Επικοινωνία

 

 
Το δίκιο ενός χωριού Εκτύπωση E-mail

Το Χωριό Σάγκα Μαντινείας είναι χτισμένο επάνω στο «Αργόν Πεδίον» το οποίο αναφέρεται στα Αρκαδικά του περιηγητή Παυσανία. Από τότε  μέχρι σήμερα ουδείς τόλμησε με προκλητικό τρόπο να παραβιάσει τον από αρχαιοτάτων χρόνων ιερό αυτό χώρο.

Τα νερά του αποτελούν πηγή ζωής και φυσικό αγαθό για την ευρύτερη περιοχή και καθώς εκβάλλονται στο Αργολικό πεδίο, κατ επέκταση αποτελούν αγαθό ζωής και για πολλούς άλλους εκτός από εμάς. Ουδέποτε διανοηθήκαμε να απαγορεύσουμε στον οιονδήποτε να κάνει χρήση αυτού του πολύτιμου αγαθού πολύ δε περισσότερο στους συμπατριώτες μας Αρκάδες.

Άλλο όμως είναι να χτυπάς την πόρτα του γείτονά σου για να ζητήσεις κάτι και άλλο να σπας με τις κλωτσιές σου την πόρτα του για να σφετεριστείς εκείνο που επιθυμείς. Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, ουδείς μας χτύπησε την πόρτα μας αλλά αντιθέτως παραβίασαν την φιλοξενία που προτιθέμεθα να τους προσφέρουμε με τον πλέον απεχθή τρόπο.

Δηλαδή τι ζητήσαμε; Να σεβαστούν τους κανόνες δικαίου και τις προϋποθέσεις που αυστηρά επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Χώρα μας σε ότι αφορά την προστασία των υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος της περιοχής μας. Αν αυτό το φροντίσουν η πόρτα μας είναι ανοιχτή και ας μη μας χτυπήσουν το ρόπτρο. Προς το παρόν εμείς ως μικρό ψάρι, λόγω αυτοσεβασμού απέναντι στον εαυτό μας και στη τύχη του Χωριού μας είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε έστω και αν ισχύσει το σύνηθες….το μεγάλο να εξαφανίζει το μικρό.

Το Δ ί κ α ι ο  όμως δεν αποτελεί υπόθεση αριθμητικής υπεροχής και δύναμης…..

 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Copyright © 2006 - SAGA VILLAGE