Κεντρική arrow Ειδήσεις arrow Επιστολή προς το Σύλλογο Σαγκιωτών Chicago
Επιλογη Γλωσσας
Επιλογες
Κεντρική
Ειδήσεις
Ξενάγηση
Διαδρομές
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αναζήτηση
Επικοινωνία

 

 
Επιστολή προς το Σύλλογο Σαγκιωτών Chicago Εκτύπωση E-mail

Πατρίδα δεν είναι το μέρος που γεννηθήκαμε αλλά η σκέψη που σέρνουμε στο μυαλό μας μέχρι να πεθάνουμε. Πολλοί είδαν το φως της ζωής ακόμα και σ΄ ένα καράβι ή ένα αεροπλάνο. Αλλοίμονο αν ισχυριστούμε, πως αυτή είναι η πατρίδα τους.

Η αγάπη και το βίωμα καθιστούν ακόμα κι ένα άγονο και απρόσιτο μέρος να διαφεντεύει την καρδιά μας, την ψυχή μας και το είναι μας.

Τότε μόνο η έννοια πατρίδα αποκτά σημασία, όχι απλά ερμηνευτική, αλλά ουσιαστική και υπαρξιακή. Συνδέεται με την ίδια τη ζωή καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πνευματικής και συναισθηματικής υπόστασης του ατόμου.

Το Σάγκα, μια τέτοια πατρίδα είναι για τους Σαγκιώτες της Ομογένειας της Αμερικής. Το σώμα τους ανατράφηκε και αναπτύχθηκε με τον αέρα των βουνών της Αρκαδίας, η ψυχή τους γαλήνεψε απ΄ τη φλογέρα των βοσκών της αρχαίας Μαντινείας και ο νους τους…τα κατέγραψε όλα αυτά και σαν πολύτιμο ημερολόγιο μνήμης τα κουβαλά στη μακρινή ξενιτιά Έτσι…για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται οι νεώτεροι.

Γι αυτό η συγκίνηση που νιώσαμε, όλοι οι κάτοικοι του Σάγκα, ήταν ανυπέρβλητη και μοναδική όταν έφθασε στα χέρια μας ένα έμβασμα αξίας 2.000 δολαρίων εκ μέρους του Συλλόγου Σαγκιωτών Αμερικής, ως ενίσχυση του αγώνα που δίνουμε για τη διατήρηση του νερού στο χωριό μας.

Είναι οι μόνοι που μπορούν να καταλάβουν τόσο καλά την σημασία που έχει για όλους εμάς η ύπαρξη του νερού. Με το δώρο αυτό της φύσης θα συνεχίσουμε να ζούμε, δίχως αυτό τελειώνουμε. Σβήνουν τα ζώα, οι καλλιέργειες, εμείς οι ίδιοι. Και αυτό το ξέρουν καλά οι ξενιτεμένοι αδελφοί μας.

Επιθυμούμε λοιπόν, να εκφράσουμε το πιο ηχηρό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς όλους τους αγαπημένους μας συμπατριώτες που μοχθούν στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι γι αυτούς, όχι μόνο γιατί μας νοιάζονται και συνεισφέρουν στον αγώνα μας, αλλά κυρίως γιατί με την κίνησή τους αυτή αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν λησμόνησαν την πατρίδα που αγάπησαν και τους αγάπησε.

Και επειδή το ευχαριστώ είναι τόσο λίγο να περιγράψει το μέγεθος των συναισθημάτων μας, ένα μόνο μπορούμε να τους υποσχεθούμε: Θα δώσουμε τον υπέρ πάντων αγώνα ώστε όταν θα ξανάρθουν στο χωριό τους, να μπορούν  ξαναπιούν νερό απ΄ τις ίδιες βρύσες, τις πηγές και τα πηγάδια της νιότης τους….

Για τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Σάγκα

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Ν. Βασιλόπουλος      

 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Copyright © 2006 - SAGA VILLAGE