Κεντρική arrow Ειδήσεις arrow Κόμβος στη σήραγγα;;;
Επιλογη Γλωσσας
Επιλογες
Κεντρική
Ειδήσεις
Ξενάγηση
Διαδρομές
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αναζήτηση
Επικοινωνία

 

 
Κόμβος στη σήραγγα;;; Εκτύπωση E-mail

Παραθέτουμε επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου, σχετικά με το θέμα δημιουργίας κόμβου στη σήραγγα:

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΑΓΚΑ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
                                                                 

Σάγκα 7-3-2009


Προς
Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων
Οδικοί Άξονες Παραχώρησης
Καρύστου 5 Αθήνα


Κύριοι,
            

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο των κατοίκων και δημοτών του Χωριού μας και έχει σχέση με το νέο καθεστώς λειτουργίας που θα ισχύσει στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης και συγκεκριμένα στο σημείο της Σήραγγας Αρτεμισίου προς την πλευρά του Ν. Αρκαδίας.

Το Χωριό μας, Σάγκα του Δήμου Μαντινείας, βρίσκεται δίπλα και βόρεια της Σήραγγας σε απόσταση περίπου ένα (1) χιλιόμετρο. Η μέχρι τώρα πρόσβαση των κατοίκων, από και προς τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, διευκολύνεται μέσω ενός αγροτικού δρόμου που συνδέει το Χωριό μας κατευθείαν με τον αυτοκινητόδρομο, ακριβώς μπροστά στη Σήραγγα στο χώρο που βρίσκεται το μικρό πάρκο και υπάρχει και δρόμος για ασφαλή αλλαγή κατεύθυνσης των οχημάτων. Ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος χρησιμοποιείται ήδη και διευκολύνει όλα τα διερχόμενα οχήματα του εργοταξίου της εταιρείας ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ. Πρέπει δε, να σημειωθεί ιδιαιτέρως, ότι ο προαναφερόμενος αγροτικός δρόμος, από Σάγκα προς Σήραγγα, χρησιμοποιείται από το 1987 και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως εναλλακτική λύση πρόσβασης σε περίπτωση ανάγκης για συμβάντα εντός της Σήραγγας.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρείας ότι η μέχρι σήμερα πρόσβαση των κατοίκων και δημοτών του Χωριού μας, μέσω του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου, θα σταματήσει. Η τοπική κοινωνία θορυβήθηκε και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση για το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας ακόμη αδικίας σε βάρος του Χωριού μας. Είναι πραγματικά άδικο για τους κατοίκους του Χωριού μας να πρέπει να διανύσουν  μια απόσταση άνω των τριάντα (30) χιλιομέτρων (από το Σάγκα στη Νεστάνη, στον κόμβο Νεστάνης, σταθμό διοδίων Νεστάνης, Σήραγγα Αρτεμισίου και αντίθετα ) για να βρεθούν τελικά στο ίδιο σημείο μπροστά στη Σήραγγα,  εκεί δηλαδή όπου μέχρι τώρα  έχουν πρόσβαση διανύοντας απόσταση περίπου ένα (1) χιλιόμετρο μόνον (μέσω του αγροτικού δρόμου).

Επιπλέον, το αίσθημα αδικίας των κατοίκων και δημοτών του Χωριού μας επιτείνεται και λειτουργεί προσθετικά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός  ότι το Χωριό μας από την αρχική κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές, - χωρίς ποτέ να αποκατασταθούν - με τις απαλλοτριώσεις των κτημάτων, τις παράνομες καταπατήσεις αγροτεμαχίων και το κυριότερο με την μη πρόβλεψη και κατασκευή άλλου δρόμου πρόσβασης στα πολλά και διάσπαρτα κτήματά μας, αγροτεμάχια και βοσκοτόπια που βρίσκονται σε όλη την πλαγιά , αριστερά του αυτοκινητόδρομου, στην κατεύθυνση προς Τρίπολη.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, δεν ζητούμε κάτι χαριστικό ή παράνομο. Ζητούμε με αξιοπρέπεια, θεωρώντας καθ’ όλα δίκαιο το αίτημά μας, να προβλεφθεί και να λειτουργήσει ένας κόμβος εισόδου - εξόδου στο ύψος της Σήραγγας.

Θέλουμε δε να επισημάνουμε ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι ως προς την καταβολή του ανάλογου αντίτιμου διοδίων. Οι διαδικασίες και ο τρόπος  υλοποίησης αυτού του αιτήματος πιστεύουμε ότι είναι εφικτός λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας που σήμερα  τέτοιου είδους θέματα μπορεί να τα επιλύσει με εξαιρετική ευκολία.

Ευελπιστώντας στην κατανόησή σας για το δίκαιο αίτημά μας και παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
                                             
                                                                                       
Με τιμή

Το  Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικού Διαμερίσματος


Ο Πρόεδρος 

Δημήτριος Καραμπέτσος

Τα μέλη

Κων/νος  Μπενεχούτσος 

Δημήτριος Κοσμάς

                                            
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Γραφείο Υπουργού

 
Επόμ. >
 
Copyright © 2006 - SAGA VILLAGE